Медицински център "Д-р Антон Тонев"

 • image 2
 • Image 01

Какво предсавлява процедурата

Поставянето на импланти има за цел да оформи и да подчертае скулите. По този начин се придава повече изразителност на лицето, то става по-привлекателно и изглежда по-младо.

Подходящи пациенти

Всеки пациент, който е физически здрав и има реалистични очаквания за крайния резултат. Има пациенти, които никога не са имали изразени скули, а при други, в следствие на възрастовите изменения по лицето, скулите са изгубили някогашния си вид. И в двата случая имплантите могат значително да подобрят израза на лицето.

Подготовка за операцията

Първата стъпка е да отидете на консултация. По време на прегледа:

 • Ще бъде направена снимка на лицето и скулите ви, отразяваща тяхното състояние в момента.
 • Вашият хирург ще прецени дали тази процедура е подходяща за вас.
 • Ще обсъдите желания от вас резултат и до каква степен той може да бъде постигнат.  
 • Ще бъде определен подходящия за вас вид и размер на имплантите.
 • Ще ви бъде показано къде ще бъдат направени разрезите и ще ви бъде обяснена оперативната техника.
 • Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения свързани с предстоящата процедура.
 • Ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са ви необходими.

Какво се очаква от вас по време на консултацията:

 • Да зададете на хирурга всички въпроси, които ви вълнуват относно предстоящата процедура
 • Да информирате лекаря, ако имате някакви заболявания, както и за всички медикаменти, които взимате в момента  /ако има такива/.

 

Как протича операцията

Процедурата може да се извърши с местна упойка и венозна седация или с обща упойка. Времетренето е около час, час и половина. Най-често разрезът се прави на 2 мм под мигления ръб, както е при долната блефаропластика. Имплантът се поставя в направения от хирурга джоб над костта на скулите.

Резултат

Резултатът е перманентен и не е необходимо имплантът да бъде сменян. Пациентите могат цял живот да се радват на новата си визия без допълнителни хирургични намеси.

Възстановителен период

Възстановяването е бързо. Престоят в клиниката е едно денонощие, когато операцията е направена с обща упойка. Когато се използва местна упойка пациентът може да си тръгне няколко часа след операцията. Конците се свалят на 4-5-ти ден.
През първите дни или най-много до седмица брадичката ще е подута и отекла. Добре е пациентът да държи главата си вдигната, за да спаднат отоците по-бързо. Може да се постави и торбичка с лед през първите няколко часа след операцията. Следоперативните болки са умерени и се повлияват добре от обикновени обезболяващи.
След седмица пациентът може да се върне на работа и да се заеме с ежедневните си задължения.

Рискове от дадената операция

Същестуват стандартните за всяка  хирургична операция риск  от  инфекция и кръвоизлив /хематом/.
Възможно е размествене на имплантите, което при правилно изпълнена техника не се случва.

Везможни са още свръхчувствителност или безчувственост в областта на скулите, като тези симптоми изчезват без допълнително лечение след месец и половина, два.

 

Можете да избегнете или намалите риска от усложнения с избора на пластичен хирург със съответния опит и квалификация. 

 

Други процедури

Увеличаването на скули с импланти може да се осъществи като самостоятелна процедура или да се извърши в комбинация с други корекции като фейслифт, блефаропластика, ринопластика. Възможно е пациентът да поиска импланти в брадичката или устните, за да подчертае още повече израза на лицето си.
Други по-леки поцедури, които също могат да бъдат извършени, са поставяне на Ботокс на челото и на бръчките във външния ъгъл на очите /т.нар. ”Пачи крак”/ , както и липофилинг - най-често в областта на назолабиалните гънки, бузите и в устните. .
Тези опции следва да бъдат обсъдени с вашия хирург по време на консултацията, за да се избере най-добрия за вас вариант.


ВНИМАНИЕ

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му.  Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдо-хирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура. Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области.
Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил

   

Д-р Антон Тонев

Mоб. тел: +359 888 993 847 E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Секретар: +359 885 720 728

Всички часове за консултации се записват на телефона на секретаря