КАКВО Е PLEXR® PLUS?

PLEXR® Plus използва PLasma EXeResis - ЧЕТВЪРТОТО агрегатно състояние на материята-ПЛАЗМА.
PLEXR® Plus е първият в света апарат за неинвазивна блефаропластика на горен и долен клепач.
PLEXR® Plus генерира малка плазма, подобна на кратка светкавица, която причинява сублимация на повърхностния слой на кожата.

PLEXR® Plus НЕ Е лазер!
НЕ Е радио скалпел!
НЕ Е устройство с радио честота.

ПРЕДИМСТВА ПРИ ТРЕТИРАНЕ С PLEXR®

 


Не се изисква специална операционна среда

 


Използва се само местна анестезия- тип анестетичен крем

 


Няма игли,
няма разрези

 

 


Няма кървене

 


Не остават белези

 


Отлични и
трайни резултати,
минимален период на възстановяване

 

 


Необходими са от 1 до 3 сесии в зависимост от третираните зони

 


Приемливи цени

 


Продължителността на процедурата
е 20-30 мин

Направи запитване

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Plexr Plus се използва за премахване на кожни лезии, излишна кожа и за намаляване на линии и бръчки по цялото тяло, като тъканта се сублимира без рязане. Plexr Plus може да бъде използван също за третиране на лигавици (например и в стоматологията). Примерни манипулации:

  •  Неоперативна блефаопластика
  •  Кожни лезии като фиброми, брадавици, папиломи и ксантелазма
  •  Белези, включително стрии, белези от акне и постоперативни белези
  •  Пигментация и слънчеви петна
  •  Третиране на татуировки
  •  Лабиопластика – намаляване, ретракция и други

Plexr® Plus сублимира твърдите тъкани, което е процес на превръщането им от твърдо направо в газообразно състояние, без да прехвърля топлина към околните тъкани и да уврежда нормалната кожа.

Резултатът от лечението е веднага забележим.

Plexr Plus използва плазма. Това не е електрически ток, който може да причини проблеми при някои от пациентите и леченията.

Третирането с плазма води до прибиране и стягане на тъканите и видимо по-добри резултати.

За по-нечувствителните зони анестетик не е необходим.

За по-чувствителни зони, напр. при нехирургична блефаропластика, се прилага крем анестетик за около 30 минути преди манипулацията, за да се сведе до минимум дискомфорта и след това процедурата е почти безболезнена.

За други области може да се ползва местна упойка, крем или инжекция за осигуряване на изтръпване. Третираната зона се чувства като по-горещо място и може да има усещане за парене след това. Това усещане може да се облекчи с поставянето на лед или студен компрес.

Plexr Plus плазмена технология се използва от години по целия свят, без да са констатирани някякви неблагоприятни състояния.

След лечение с Plexr® Plus се образуват малки тъмни кафяви корички, които имат вид, характерен за изгаряне. Може да се получи оток в продължение на няколко дни, особено в зоната около очите. Появява се червенина и усещане за парене веднага след процеудрата, което може да продължи няколко дни.

Образуването на коричките е важно, за да се запази новата дерма чиста, суха и защитена от слънцето. Запазването на коричките е желателно до самостоятелното им падане (около седмия ден). Задължително е да се постави защитно покритие срещу слънчевите лъчи.

Ако забележите зачервяване или наличие на гной, е важно да се свържете с клиниката, за да се предотврати евентуална инфекция.

Крайните резултати зависят от тежестта и отпуснатостта на кожата, размера на увреждането, желания резултат, общото състояние на кожата или индивидулания медицински проблем. Намаляването на кожните тъкани и бръчки се забелязва веднага, появяват се малки тъмни кафяви корички. Те отпадат през следващите дни, което е и периодът на възстановяване на новата дерма. Подуването или отока, който е изразен предимно в зоната около очите обикновено преминава в рамките на няколко дни.

Важно е да се оставят всички корички да паднат сами.

Коричките позволяват да се мият със сапун и вода и се подсушават само с попиване. В случай, че бъдат изтрити, третираната зона трябва да се поддържа чиста, суха и защитена с помощта на широк спектър слънцезащитни продукти. Може да се прилага минерален грим, без съдържание на парфюмни елементи и алкохол.

Избягвайте излагането на третираната зона на силно слънце или студ, докато оздравее. Ако се появят някакви съмнения, консултирайте се допълнително с клиниката.

След сублимирането резултатите остават за години според естественото стареене на кожата или за постоянно.

Веднага след края на лечението може да има усещане за парене. Това обикновено ще се усеща през останалата част от деня и ако е особено неприятно или продължава по-дълго време, могат да бъдат приложени противовъзпалителни медикаменти.

Нормално е да се получи оток, особено около очите и да продължи няколко дни, което да доведе до смущения с визията в началния период.

Могат да се използват студени компреси или лед, за да се намали подуването.

Ако отокът е по-изразен, може да се приложи противовъзпалително лекарсто или анти-хистамин за облекчаване.

Препоръчителна е употребата на крем с цинков оксид и или пантенол. Кремове съдържаще витамин К също могат да ускорят възстановителния процес.

Образуваните корички над третираната зона отпадат през следващите дни. Това може да отнеме една или две седмици до пълното изчезване. Важно е да оставим коричките да паднат сами, за да се избегне евентуално образуване на белег.

Появата на сълзене в третираната зона е част от нормалния лечебен процес и ще се подобри с времето. Въпреки това, ако започне зачервяване или образуване на гной, се свържете с клиниката за съвет, за да се предотврати евентуална инфекция.

От съществено значение е да поддържаме тази зона суха и защитена от слънцето.

Да не се използват почистващи препарати на алкохолна основа.

Понякога е необходим повече от един курс на лечение за оптимални резултати. Между процедурите с Plexr Plus трябва да има най-малко 4-6 седмици за същата зона.

Веднага след процедурата може да се постави подходящия за Вашата кожа фон дьо тен за естетичното покриване на коричките, но без съдържание на парфюмни елементи и алкохол.

За да видите актуалните цени, моля последвайте линка

Какво представлява PLEXR® Plus?

100% дигитален микроплазмен уред , който трансферира концентрирана топлина към третираните кожни тъкани, която се получава от йонизиране на газовете на база разликата в потенциалите на кожата на пациента и уреда.


Разликата в напрежението генерира плазмена реакция, подобна на кратка светкавица, която причинява сублимация на повърхностния слой на кожата без да се предава нежелана топлина към околните тъкани.


В резултат се образува малка коричка, която предпазва третираната зона от проникването на инфекция и подпомага заздравяването на кожата БЕЗ каквито е да било БЕЛЕЗИ или СЛЕДИ.

КЪДЕ Е ПРИЛОЖИМ PLEXR® PLUS ?

Едно от най-впечатляващите лечения с Plexr е нехирургичното повдигане на горен и долен клепач. Блефаропластиката сваля години от лицето на човека. Поради хирургическите рискове тази естетична процедура в много случаи не е била предпочитана. Блефаропластика с Plexr постига отлични резултати, които се доближават до класическата хирургия.

С Plexr може да се третира горен, долен клепач и да се използва за заличаване на бръчки, и изразените линии около очите.

Времето на третиране на отделните зони е около 15 минути. В зависимост от случая могат да бъдат необходими от 1 до 3 сесии през интервал от 4-6 седмици.

Третираните зони могат да бъдат покрити веднага с течен грим.

Отстраняване на фини и средно дълбоки бръчки – тип „пачи крак“, „пушачески бръчки“

Използването на плазмата е нов иновативен метод за премахване на бръчки със значителни предимства и отлични резултати в сравнение със съществуващите методи.

Чрез селективна сублимация се отстраняват съвсем точно епидермални слоеве на кожата. В същото време свойствата на плазмата предизвикват ускорено лечение и желаното стягане на кожата.

Всички видове бръчки могат ефективно да бъдат повлияни при третиране с Plexr.

Бръчки, причинени от действието на гравитацията и загуба на еластичност

Мимически бръчки, причинени от действието на лицевите мускули

Актиничната еластоза е състояние на удебеляването на кожата и оформянето на бръчки. Това преждевременно състаряване на кожата настъпва в резултат на прекомерно излагане на слънце и/или при пушачи. Срещат се най-често в областта на устата, бузите, брадичката и челото.

Въздействието с плазма води дo дълготрайно подмладяване на кожата с минимален риск и без усложнения.

Ксантелазмата е ясно изразен жълтеникав депозит на мазнини под кожата, обикновено на или около клепачите. Тези малки образувания са нито вредни, нито болезнени, но могат да бъдат много потискащи. Те могат да бъдат отстранени с помощта на Plexr.

Третирането отнема обикновено 10 минути. В случай на остатъчни елементи, процедурата може да се повтори след 28 дни до пълното заличаване.

Отстраняване на фиброми, брадавици, милиуми, доброкачествени тумори, хипертрофични белези.

Премахването на кожни образувания с Plexr предлага много предимства.

Не е необходима инжекционна упойка.

Плазма технологията позволява да се премахват нежеланите образувания по кожата. Плазмата стимулира нормалната реепитализация чрез насърчаване на миграцията на здрави епителни клетки от околните тъкани. В сравнение с други методи на лечение (хирургия, лазерна, електрокаутеризация и т.н.) заздравяването е много по-бързо. По време на манипулацията не е необходима защита на очите на лекаря и пациента.

Уврежданията, които могат да бъдат отстранени, са:

Фиброми, ксантелазми, брадавици, себорейни кератози, хиперплазия на мастните жлези, ектопия на мастните жлези, ангиома, мастни неви и т.н.

Лечение на акне в различни етапи, както и в активна фаза

Лечението на акне без лекарства e възможно с Plexr.

Плазмата е нов метод за лечение на акне в активна фаза и на белези от акне.

Патофизиологията на акне е добре позната и зависи от много фактори. В допълнение към свръхактивността на мастните жлези се увеличава образуването на себум, който запушва каналите на мастните жлези. Запушването на мастните канали предизвиква възникване на възпалителни реакции, които при лечение често водят до образуване на белези.

Плазмата въздейства по много начини, когато се третират с Plexr засегнатите канали на мастните жлези.

Хиперкератозата се отстранява от плазмата чрез сублимация

Plexr сублимацията изключително точно елиминира натрупването на себум

Plexr плазмата дезинфекцира тъканта на кожата и намалява много активното насищане с бактерии.

Възпалението може да бъде потиснато завинаги

Плазмата предизвиква ускорено оздравяване, което спомага нормалната функция на мастните жлези.

Едновременно могат да бъдат третирани и съществуващи белези

С Plexr могат да бъдат лекувани всички части на тялото.

При по-тежка форма на акне може да са необходими 3, 4 или повече процедури през най-малко 4 седмици, за да се постигнат трайни и добри резултати.

Келоиди и хипертрофични белези се отстраняват чрез сублимация при лечение с Plexr.

Чрез стягащия ефект атрофичните белези се намаляват почти до точката на невидимост.

Резултатът от лечение на белег с Plexr е значително по-дискретен, дори и за цветна кожа.

С Plexr може да се сублимира повърхностния слой на кожата и да се отстранят образуваните карбонови частици. Присъщ ефект на плазмата е стимулиране регенерацията на кожата с нормална пигментация.

За да се предпазим от последваща хиперпигментация, третираната зона се покрива плътно със защита от слънце.

При петна с изразена депигментация се постъпва по същия начин, като третираната зона се оставя изложена на активна слънчева светлина, която да провокира нормалната пигментация.

За разлика от лазера с метода Plexr могат да бъдат ефективно и безопасно отстранени татуировки с всякакъв цвят (включително и жълт). Обикновено са необходими 2 до 4 сесии за премахване на татуировката.

Татуировки и перманентен грим могат да бъдат отстранени от всяка част на тялото.

При пост-белезите от акне трябва първо да се третира кожата на ръбовете на белезите, за да позволи на дъната на белезите да се издърпат нагоре, като по този начин се сгъстяват вдлъбнатините, дъната на белезите не трябва да се докосват изобщо.

За добри резултати може да се наложи лечение от няколко сесии. Времето между всяка сесия трябва да е около 1 месец.

СЪЩНОСТ НА ТЕХНОЛОГИЯТА PLEXR®PLUS

От гледна точка на физиката, „плазмата“ се определя като четвъртото състояние на материята (освен твърдо, течно и газообразно), и според физиците на него може да се гледа като на „втечнен газ“.
Всъщност, това е йонизиран газ, в който йоните са свободни да се движат – високо летлива структура от електрони и йони, които са глобално неутрални.

Йони
Електрони
Микроплазма
Електромагнетизъм

Терминът „йонизиран“ индикира факта, че значителна популация от електрони е отнета от съответните атоми и така създавайки активен радиус/обхват от микроплазма, който (благодарение на разликата в електромагнитния потенциал между върха на уреда и човешката тъкан), „деконструира“ компонентите на епидермиса (keratinocytes) като ги сублимира.


Сублимацията е физичният термин за директното преминаване от твърдо в газообразно състояние (прескачайки фазата на втечняването). В същото време се получава био-стимулация на дермата, благодарение на селективния и фокусиран трансфер на топлината като ефект от микроплазмената моментна дъга върху третираната тъкан.


По време на третирането се образува видим дим, който е резултат от процеса на сублимация.

На третираното място веднага се образува коричка, която пада след около седмица, като отдолу не оставя никакво посиняване или белег.
Безопасността с PLEXR® Plus се основава на факта, че се работи с епидермиса отвън и не се засяга дълбоката дерма.
Няма никакво предаване на електричество върху пациента, нито термален ефект или нараняване. Уредът се използва и за директно третиране върху ретината на окото, поради безопасността, която стои в същността на технологията.